Vrem să trăim cât mai frumos. Vrem să ne bucurăm de viață. Ne dorim ca fiecare moment să fie intens, fie că îl petrecem singuri sau împreună cu familia. Dar uităm uneori că pentru o calitate a vieții cât mai bună, trebuie să ne hrănim sănătos, să facem mișcare cel puțin 30 de minute pe zi.
Deși în ultimii ani, oamenii au început să se hrănească mai bine, să frecventeze sala de fitness, să practice gimnastică, pilates, jogging etc, renunță la scurt timp după ce au început.
De exemplu, statisticile ne spun că sălile de fitness sunt frecventate în primele 3 luni ale anului și în apropierea sezonului de vară. Atât. În celelalte luni ale anului, cam ‘’adie’’ vântul. Dar cred că ai auzit și tu despre aceste statistici. Poate chiar ți s-a întâmplat și ție. Nu știm. Cât despre alimentație, se întâmplă la fel. Începem la început de an o dietă bazată pe fructe, legume și grăsimi sănătoase, dar după câteva săptămâni renunțăm.
De ce se întâmplă acest lucru? De ce ne propunem la fiecare sfârșit de an să mâncăm mai sănătos, să facem mai multă mișcare și tot așa? Probabil pentru că nu avem voința necesară. Că doar gustul burgerilor sau al prăjiturilor cu multă ciocolată, este delicios.
Și dulciurile reprezintă o adevărată problemă pentru omenire, în special pentru copii. Dar pentru că suntem adepții dulciurilor cât mai sănătoase, astăzi am pregătit pentru tine 2 rețete delicioase și rapide fără gluten, ușor de preparat.
2 rețete de deserturi fără gluten, ușoare și rapid de preparat
Testează aceste rețete și prepară-le de câte ori simți plăcerea.
Rețeta nr. 1 Clătite fără gluten:
Iată ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert:
- 120 g de faina fara gluten
- 450 ml lapte
- 1 ou
- și puțină sare
Amesteci toate ingredientele, după care adaugi în tigaia de clătite o linguriță de ulei. Prepari clătitele rând pe rând și le servești cu dulceață de afine, unt de arahide, miere sau orice alt topping dorești.
La final poți adăuga fructe proaspete sau conservate: căpșune, zmeură etc. Acompaniate de un ceai cald sau rece, sunt perfecte.
Rețeta nr. 2 Pișcoturi fără gluten și fără ouă
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 120 g făină de orez brun
- 20 g amidon de porumb
- 25 g unt
- Un sfert linguriță de sare
- 30 g de zahăr pudră
- 7 g de miere (opțional)
- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de acid citric
- 50 ml de lapte
Cum prepari?
Amestecă făina cu celelalte ingrediente, dar păstrează puțin din aceasta pentru frământarea aluatului. După ce ai amestecat, adaugi laptele.
După ce ai frământat aluatul, lasă-l să se odihnească, după care îl întinzi într-o foaie de 0,5 cm. Tai aluatul în bucăți sub formă de pișcoturi. Dacă ai o formă specială, cu atât mai bine.
Coci biscuiții pe hârtie de copt, la 180°C de grade Celsius aproximativ 15 minute.
Sursă rețetă:
https://cookpad.com/hu/receptek/11930176-babapiskota-tojas-nelkul-barna-rizslisztbol-glutenmentes
Așadar, te provoc să testezi aceste rețete și să le servești alături de o cană cu ceai, ciocolată sau cappuccino. Tu alegi!