Placări pereți exteriori: cele mai bune materiale și tehnici pentru un aspect estetic și durabil

Privind o clădire, primul lucru care se observă este placarea fațadei. Dar, doar estetica singură nu este suficientă. Placarea fațadelor are multe sarcini si poate fi realizată dintr-o mare varietate de materiale. Pacarea fațadei servește nu numai pentru a arăta estetic, ci și pentru a proteja împotriva intemperiilor și pentru a îmbunătăți izolația termică a clădirii. 

Care materiale sunt potrivite pentru placări pereți exteriori?

Materialele pentru placări pereți exteriori includ lemn, plastic, fibrociment, aluminiu, piatră naturală, piatră artificială, cărămidă, clincher, ipsos și materiale compozite: lemn, plastic translucid sau opac, fibrocement, aluminium, piatră naturală, piatră artificială, cărămidă, clincher, ipsos, composite. Proprietarul poate alege în funcție de design, utilitate, nevoie și buget. 

Gama este extrem de variată și aproape că nu există limite ale imaginației atunci când se execute lucrări de placări fațade exterioare. Desigur, trebuie respectate cerințele legale și fizica clădirii.

Aspectul unic și performanța decentă sunt primele lucruri cărora trebuie să le acorzi atenție atunci când alegi plăci decorative exterior. Pentru a determina cel mai bun material pentru placarea fațadei, trebuie să cunoști parametrii tehnici ai clădirii, capacitatea portantă a plăcilor de podea și clima. 

Piața modernă oferă o varietate de materiale pentru placarea fațadelor, dar constructorii recomandă alegerea unui finisaj în faza de proiectare a unei case. Astăzi, din ce în ce mai multe case de la țară sunt placate exclusiv cu piatră naturală, și acest lucru nu este o coincidență. Omenirea folosește piatra în construcții de mai bine de un mileniu.

Transformă Estetica Casei Tale cu Placări pentru Pereți Exteriori de Calitate

Avantajele materialului sunt evidente: nu este deteriorat de vreme, nu se murdărește, nu se estompează la soare, nu se deteriorează. Privește la frumusețea arhitecturii din orașele mari ale lumii și la măreția anticelor castele din Europa. În arhitectura diferitelor stiluri și tendințe, materialele naturale precum marmura, granitul, travertinul, calcarul și altele au fost întotdeauna utilizate pe scară largă pentru placări pereți exteriori.

Decorarea exterioară a pereților

Decorarea exterioară a pereților nu este determinată doar de valoarea estetică. Deși indicatorii externi: culoarea și forma influențează alegerea unui profil pentru placări pereți exteriori, este puțin probabil ca o casă de bloc sau panouri din lemn să poată fi recomandate pentru case high-tech, agenții guvernamentale, benzinării sau saloane de înfrumusețare. Arhitectura clădirii nu este ultimul loc în alegerea materialului pentru placarea pereților exteriori. 

Alegerea materialului de placare pentru pereți exterior, necesită o abordare serioasă, deoarece trebuie să fie decorativi și să protejeze pereții clădirii de factorii negativi de mediu. Atunci când alegi o soluție potrivită, este necesar să iei în considerare o mulțime de factori.

În primul rând, clădirea trebuie să fie în armonie cu zona înconjurătoare (o atenție deosebită la casele de țară), să arate estetic plăcut și în concordanță cu gusturile proprietarului.

În al doilea rând, materialul pentru placări pereți exteriori trebuie să devină protecție pentru casă, jucând rolul de izolație suplimentară și izolator fonic, precum și protector pentru structurile de susținere împotriva umidității, luminii soarelui și altor influențe negative.

Nu orice material de placări poate față sarcinilor, așa că să ne concentrăm pe cele mai bune opțiuni. Calcarul, marmura, granitul, piatra de Dagestan sunt folosite pentru placări pereți exteriori. Poți găsi plăci decorative exterior din piatră natural care pot fi comandate la orice dimensiune și grosime, dar atunci când le cumperi de la producători terți, trebuie să verifici cu atenție întregul lot, deoarece panourile trebuie să fie aceleași. 

Excepție face doar piatra tăiată. Interesantă și proaspătă din punct de vedere stilistic, este placarea pereților cu piatră ușoară – plăci de marmură sau granit, travertin sau piatră de Dagestan. Le poți vedea expresive similare în stil ultra-modern sau palat. Culorile negru, gri, albastru sau grafit sunt cele mai practice și mai versatile. Combinația de plăci texturate și lucioase pare neobișnuită, dar fațada unei astfel de clădiri puțin probabil să lase pe cineva indiferent. 

Placări pereți exterior cu piatră artificială și plăci de fibrociment

Piatra artificială imită vizual textura și culoarea rocii naturale. Dar, în același timp, indiferent de caracteristici, atât plăcile din imitație, cât și plăcile de fibrociment nu pot deveni un înlocuitor cu drepturi depline pentru un mineral natural.

Costul materialului pentru placări pereți exteriori nu este prea inferior și uneori chiar depășește materialul natural. Plăcile sunt 90% ciment și lianți minerali. Cimentul conferă panourilor rezistență, iar materialele de umplutură, o anumită flexibilitate. Avantajele include durată mare de viață, de aproape până la 20 de ani, rezistența la degradare, coroziune și UV. 

La fel ca placarea cu piatră naturală, plăcile imitate pot fi instalate pe pereți neuniformi, ascunzând imperfecțiunile. Panourile sunt materiale termoizolante incombustibile care reduc consumul de energie în interiorul clădirii. Atunci când alegi panouri pentru placări pereți exteriori din materiale artificiale, trebuie să știi că diferiți producători pot oferi produse cu o greutate și densitate diferită a stratului vopsit și de asemeni, costuri diferite.

Panourile decorative din fibrociment pentru pereții exteriori ai casei sunt realizate pe bază de ciment cu adaos de microgranule, care, în funcție de umiditatea aerului exterior, absorb sau eliberează excesul de umiditate. Acest material este protejat de o acoperire specială pe două fețe, are o rezistență mai mare în comparație cu PVC-ul și are o rezistență ridicată la foc.

Plafoniera exterior și avantajele ei

Iluminatul arhitectural de fațadă și corpurile de iluminat pentru plante vor transforma complet aspectul casei și grădinii tale. Cu ajutorul lor, vei crea un joc spectaculos de lumini și umbre și vei face site-ul tău să iasă în evidență de restul. Cele mai fiabile și funcționale. Cu lumina lor, astfel de lămpi de perete accentuează frumusețea arhitecturii clădirilor, precum și luminează zona necesară din apropierea casei și chiar și ele însele pot fi un element de decor foarte elegant. 

Pentru implementarea iluminatului decorativ este necesar să se selecteze modele de dispozitive de iluminat cu iluminare direcționată, iar acestea trebuie să aibă și un grad de protecție sporit. Lămpile de perete cu LED-uri vor putea pune accente pe elementele principale ale peisajului. 

Corpurile de iluminat montate la suprafață pot fi instalate nu numai pe pereți, ci vor face față perfect iluminatului de lângă piscină, trotuar. Materialele din care sunt fabricate lămpile stradale montate pe perete respectă toate standardele europene și sunt, de asemenea, durabile și fiabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.